Menu
0
https://www.harrybanis.nl/en/repair/roetfilter-reinigen
Hulp nodig of meer informatie? Bel ons
Shopping cart
 


Testing


Repair


Diagnoses


Wholesale


Webshop

Find product
Search

Roetfilter reinigen bij Harry Banis BV

Bij Harry Banis BV kunt u terecht voor het reinigen van uw roetfilter.


Wat is een roetfilter?

Een roetfilter is een filter gemonteerd tussen het uitlaatsysteem van een diesel auto. De roetfilter zorgt ervoor dat de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen gefilterd worden en er zo minder schadelijke stoffen in de uitlaatgassen aanwezig zullen zijn. De in de roetfilter opgeslagen stofdeeltjes worden door middel van regenereren omgezet in onschadelijke stoffen, om zo vervolgens het uitlaatsysteem te verlaten. Als de roetfilter door ophoping van vuil verstopt raakt zal deze door het regeneratie proces niet meer omgezet worden in onschadelijke stoffen. Ook als u met de auto veel korte afstanden aflegt en een roetfilter hierdoor niet goed op temperatuur komt zal deze sneller dicht gaan slippen.

Dichtgeslipt roetfilter schoonmaken of vervangen:

Bij het dichtslippen van een roetfilter kan een roetfilter verstopt raken. Dit zorgt voor problemen in de software en of het rijgedrag. U kunt een slecht werkende, verstopte roetfilter herkennen aan een melding op het dashboard, een hoger brandstof verbruik, het op hol slaan van de motor, vermogensvlies, inhouden of stotteren. Autofabrikanten adviseren over het algemeen het roetfilter tussen de 130.000 en 200.000 kilometer te vervangen. Een andere optie is het roetfilter door Harry Banis BV te laten controleren en te laten reinigen. Een gemiddeld roetfilter zit na zo’n 150.000 kilometer tussen de 25 en 60 procent vol met as. Met het Flashcleaner-reinigingsproces zal een roetfilter weer tussen 85 en 90 procent schoon zijn en dat is ruim voldoende om de levensduur van het roetfilter met zo’n 100.000 kilometer te verlengen.

Reinigen van uw roetfilter bij Harry Banis BV:

Bij Harry Banis BV kunt u in Bussum terecht voor het reinigen van uw roetfilter.
Wij maken gebruik van de geavanceerde Flashcleaner roetfilter reinigingsmachine waarbij na het voltooien van de eerste diagnose het juiste reinigingstraject zal worden geselecteerd. Na reiniging bent u in het bezit van een schoon en zo goed als nieuw roetfilter!

Voordelen van roetfilter reinigen:

  • Roetfilter weer als nieuw
  • Unieke milieuvriendelijke methode van reiniging door een gesloten systeem.
  • Demontage van sensoren en leidingen niet nodig.
  • Metingen van tegendruk en flow voor én na reiniging met printstrook.
  • Voor 12.00 uur gebracht, dezelfde dag klaar.
  • Binnen 6 maanden weer vol, gratis één maal reinigen.
Roetfilter reinigen Harry Banis BV     Roetfilter reinigen Harry Banis BV

Hulp nodig of meer informatie? Bel 035 - 69 111 46
Sitemap | Terms and Conditions | |