Menu
0
https://www.harrybanis.nl/nl/roetfilter
Hulp nodig of meer informatie? Bel ons
Winkelmandje
 


Testen


Reparatie


Diagnose


Groothandel


Webshop

Roetfilter reinigen bij Harry Banis BV

Bij Harry Banis BV kunt u terecht voor het reinigen van uw roetfilter.

Met de invoering van de Euro 6c-emissienorm wordt per 1 september 2017 dezelfde eis aan benzinemotoren gesteld als aan dieselmotoren. Met andere woorden: een roetfilter (DPF,  Diesel Partikel Filter) wordt ook bij de nieuwste benzinevoertuigen verplicht. Bovendien is het verwijderen van roetfilters uit dieselauto’s vanaf 1 juli 2017 verboden. Hoewel het controleren hierop lastig is, wil de Nederlandse regering dat bij de APK-keuring ook het roetfilter wordt getest. Is het filter niet aanwezig? Dan volgt afkeuring. Wat kunt u bij, bijvoorbeeld, een verstopt roetfilter? Kiest u voor het roetfilter vervangen of kiest u voor reinigen van het roetfilter? 

Wat is een roetfilter?

Een roetfilter is een filter gemonteerd tussen het uitlaatsysteem van een diesel auto. Een roetfilter zorgt ervoor dat de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen gefilterd worden en er zo minder schadelijke stoffen in de uitlaatgassen aanwezig zullen Roetfilter geopendzijn. De in de roetfilter opgeslagen roetdeeltjes worden door middel van regenereren omgezet in as, dit wordt opgeslagen in het roetfilter. Als een roetfilter door ophoping van vuil (as) verstopt raakt kunnen de uitlaatgassen door het regeneratieproces niet meer omgezet worden in onschadelijke stoffen. Ook als u met de auto veel korte afstanden aflegt en een roetfilter hierdoor niet goed op temperatuur komt, zal deze sneller dicht gaan slippen.

Dichtgeslibd roetfilter schoonmaken of vervangen:

Bij het dichtslibben van een roetfilter kan een roetfilter verstopt raken. Dit zorgt voor problemen in de software en of het rijgedrag. U kunt een slecht werkende, verstopte roetfilter herkennen aan een melding op het dashboard, een hoger brandstof verbruik, het op hol slaan van de motor, vermogensverlies, inhouden of stotteren. Autofabrikanten adviseren over het algemeen het roetfilter tussen de 130.000 en 200.000 kilometer te vervangen. Een andere optie is het roetfilter door Harry Banis BV te laten controleren en te laten reinigen. Een gemiddeld roetfilter zit na zo’n 150.000 kilometer tussen de 25 en 60 procent vol met as. Met het Flashcleaner-reinigingsproces zal een roetfilter weer tussen 85 en 90 procent schoon zijn en dat is ruim voldoende om de levensduur van het roetfilter met zo’n 100.000 kilometer te verlengen.

Reinigen van uw roetfilter bij Harry Banis BV:

Bij Harry Banis BV kunt u (zowel particulier als bedrijven) in Bussum, Huizen en Almere terecht voor het reinigen van uw roetfilter.
Wij maken als roetfilter specialist gebruik van de geavanceerde Flashcleaner roetfilter reinigingsmachine waarbij na het voltooien van de eerste diagnose het juiste reinigingstraject zal worden geselecteerd. Na reiniging bent u in het bezit van een schoon en zo goed als nieuw roetfilter!
Demontage van uw roetfilter kunnen wij uiteraard ook verzorgen!
Het demonteren van roetfilters verzorgen wij in onze werkplaats in Bussum.

U kunt hier klikken voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. 
Roetfilter reiniging is een specialisatie van Harry Banis BV.
U kunt hiervoor naar www.roetfilter-expert.nl

Voordelen van roetfilter reinigen:Roetfilter reinigen Harry Banis BV

  • Roetfilter weer als nieuw
  • Unieke milieuvriendelijke methode van reiniging door een gesloten systeem.
  • Demontage van sensoren en leidingen niet nodig.
  • Metingen van tegendruk en flow voor én na reiniging met printstrook.
  • Voor 12.00 uur gebracht, dezelfde dag klaar.
  • Binnen 6 maanden weer vol, gratis één maal reinigen.
Roetfilter reinigen Harry Banis BV

Hulp nodig of meer informatie? Bel 035 - 69 111 46
Sitemap | Algemene Voorwaarden | Website door CM Specialist | Privacyverklaring