https://www.harrybanis.nl/reparatie/reinigen-benzine-injectoren_436____NL
Hulp nodig of meer informatie? Bel ons
  • Nederlands
  • Engels
 
20140218110327152014021814215955201604139204254

Reinigen van benzine injectoren bij Harry Banis BV

Asnu benzine injector reiniger en testerWat doen injectoren

De benzine-injector van heden is de carburateur van voorheen. De injector zorgt, als onderdeel van een gecompliceerd electronisch systeem, voor de inspuiting van de juiste hoeveelheid brandstof in het inlaat-spruitstuk.

De injector opening waar de brandstof doorgaat, is maar enkele micron groot. Tot 120 maal per seconde spuit de injector de juiste hoeveelheid brandstof in het spruitstuk, waar extreme omstandigheden gelden.

Wat beinvloed de werking

In het kort; vuil en andere aanslag.

Bij het werken onder bijzonder hoge temperaturen kan er zich aanslag vormen om de injector opening. Dit zal een onregelmatig en verkeerd sproeipatroon in het inlaatspruitstuk veroorzaken. 
Verder kan er zich aanslag ophopen in de injector zelf, waardoor het filter verstopt kan raken.

Gevolg: te weinig, niet de juiste hoeveelheid brandstof. Dit kan resulteren in slecht starten, schokken en vermogensverlies.

Hoe kan dit verholpen worden?

Heel eenvoudig - vervang de injectoren! Dit zal echter een erg dure oplossing blijken te zijn. Veel wordt gesproken over het toevoegen van "additives"aan benzine om de injectoren te reinigen. Dit zal slechts een beperkt resultaat hebben en is nauwelijks te controleren.

De huidige produktie-methode van de injector maakt deze geschikt om ruim 200.000 km mee te gaan. Electronische of mechanische storing aan de injector zal zeldzaam zijn.

Met het Lucas ASNU ultrasoon systeem en het speciaal ontworpen reinigingsprocede worden injectoren weer in staat van nieuw gebracht. Wij zijn in bezit van het nieuwste model (2016) ASNU benzine injector reiniger en tester.

Bovendien kunnen wij de werking van de injectoren, voor en na het reinigen, zien, controleren en vergelijken. Dit geeft de zekerheid dat de injectoren weer optimaal kunnen functioneren.

Ook voor Bosch Piezo injectoren, VDO Siemens Piezo injectoren en uiteraard zoals gewend zowel de direct ingespoten injectoren en conventionele injectoren.Reinigen benzine injectoren Harry Banis BV

Het reinigen van de injectoren bij Harry Banis BV

Als u uw benzine injectoren wilt laten reinigen maakt u een afspraak bij Harry Banis BV.
In overleg kunt u er voor kiezen om de reeds uit de auto gedemonteerde injectoren te laten reinigen, maar uiteraard kunnen wij de de- en montage van de injectoren ook voor u verzorgen.

Hulp nodig of meer informatie? Bel 035 - 69 111 46