Menu
0
https://www.harrybanis.nl/nl/kentekenplaat/auto-en-motor
Hulp nodig of meer informatie? Bel ons
Winkelmandje
 


Testen


Reparatie


Diagnose


Groothandel


Webshop

Artikel vinden
Zoek op naam, artikelnr, etc.

Kentekenplaten voor auto, aanhanger en motorHarry Banis BV RDW erkent

Kentekenplaat Harry Banis BV                            Witte kentekenplaat                               Luxe motorplaat Harry Banis BV

Kentekenplaten bestellen via de webshop 

Wij produceren zowel de gewone als de luxe kentekenplaten

Harry Banis BV is een RDW erkend fabrikant kentekenplaten, dit houd in dat wij kentekenplaten (nummerplaten) mogen produceren.

Bij de normale, geperste platen wordt het kenteken alleen in de kentekenplaat (nummerplaat) geperst. Bij de luxe kentekenplaat wordt het kenteken in de plaat geperst en tegelijkertijd worden er gaatjes in de plaat geponst. Aan de onderkant van de kunststof tekens zitten nokjes die precies vallen in de gaatjes van de kentekenplaat. De kunststof letters, cijfers en streepjes worden zo één voor één op de plaat gelegd en vastgeklikt. Daarom worden deze platen ook wel kentekenplaten met dikke, opgelegde letters genoemd. Tot en met 2015 waren luxe kentekenplaten alleen toegestaan voor voertuigen met meer dan 2 wielen, zoals personenauto's, bedrijfsauto's en vrachtwagens. Gelukkig is deze situatie veranderd en mogen ook motoren met mooie, luxe motorkentekenplaten rondrijden. Een luxe motorplaat kunt u op dezelfde wijze bestellen als de overige (luxe) platen.

Oldtimer kentekenplaten

U kunt bij Harry Banis BV ook terecht voor uw oldtimer kentekenplaten.

Niet elk voertuig mag de oldtimer kentekenplaten voeren. Auto's (of andere historische motorvoertuigen) met een toelating van 01 januari 1978 of eerder en met een kenteken bestaand uit vier cijfers en twee letters, mogen de blauwe oldtimer kentekenplaten voeren. Via de koppeling met het RDW wordt gecontroleerd of het voertuig aan de vereisten voldoet. Na deze controle vervaardigen wij de authentieke kentekenplaten.

Procedure om kentekenplaten te bestellen

Kentekenplaten kunt u bestellen via de webshop maar uiteraard ook in de winkels.

Amerikaans model kentekenplaten (18.2 model) kunnen niet in de webshop besteld worden. Deze modellen zijn enkel verkrijgbaar in een van onze filialen.

Besteld Afhalen Verzenden
Ma t/m Vrij tot 10.30 uur Elke werkdag na 13.00 uur Dezelfde dag
Ma t/m Vrij tussen 10.30 uur en 14.00 uur Dezelfde dag na 16.00 uur Dezelfde dag
Ma t/m Vrij na 14.00 uur tot 16.45 uur Volgende werkdag vanaf 09.00 uur Volgende werk dag
Vrij na 16.45 uur en weekend Maandag na 13.00 uur Maandag

Euro kentekenplaten (auto, motor, brommer) mogen wij niet versturen en kunnen enkel opgehaald worden.

De kentekenplaten kunt u hier bestellen via de webshop. De kentekenplaten besteld via de webshop worden de volgende werkdag verzonden of liggen voor u klaar volgens bovenstaand schema.

Wat u niet moet vergeten is dat u bij uw bestelling het kentekenbewijs (plastic of papieren uitvoering) plus een origineel, geldig legitimatiebewijs meeneemt.

Voor de witte kentekenplaten dient enkel het kentekenbewijs bij bestelling mee te worden genomen.

Komt u de kentekenplaten ophalen, vergeet niet nogmaals uw kentekenbewijs (plastic of papieren uitvoering) plus legitimatie mee te nemen.

Uw legitimatie en kentekenbewijzen kunt u gewoon weer meenemen na bestelling, we nemen ze niet in.

U kunt bij ons terecht voor alle soorten kentekenplaten.

Dit geldt voor alle drie de filialen in Bussum, Huizen en Almere.

Procedure bij een beschadigde kentekenplaat

Als de GAIK-kentekenplaat zodanig beschadigd is dat deze onbruikbaar, moeilijk of niet leesbaar is, moet u een nieuwe kentekenplaat aanschaffen.

Hierbij overlegd u uw legitimatiebewijs en kentekenbewijs en u levert de beschadigde kentekenplaat in. Wij vernietigen de oude kentekenplaat.

Als een of beide kentekenplaten ontbreken, handelt u zoals vermeld onder het kopje Procedure bij een verloren/ gestolen kentekenplaat.

Let op; bij omwisseling van de oude beschadigde plaat/platen dient de 10 cijferige lamineercode goed leesbaar te zijn. Indien de lamineercode van 1 of beide platen onleesbaar is dienen beide platen vervangen te worden. De procedure verloren/gestolen kentekenplaat treedt dan in werking.

Procedure bij een verloren/gestolen kentekenplaat

Bij vermissing van één of beide kentekenplaten worden er direct twee nieuwe definitieve kentekenplaten afgegeven. De benodigde duplicaatcode wordt via de kentekenplaatfabrikant Harry Banis BV verkregen.
De tijdelijke witte kentekenplaten zijn niet meer nodig.
Het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs is niet meer nodig.
U dient  wel uw legitimatie en kentekenbewijs te tonen bij bestelling en bij het afhalen.

Het kenteken van uw voertuig blijft in geval van vermissing of diefstal van de kentekenplaten hetzelfde, maar uw  kentekenplaten worden voorzien van een duplicaatcode. Als iemand anders met uw oorspronkelijke kentekenplaten overtredingen begaat, dan is de zichtbare duplicaatcode het bewijs dat u daarvoor niet aansprakelijk bent. De duplicaatcode is ook zichtbaar bij fotocontroles langs de weg.

Procedure bij vermissing kentekenbewijs

Bij vermissing van het kentekenbewijs hoeven geen nieuwe platen te worden aangeschaft. (mag wel) In het kentekenregister wordt de duplicaatcode geregistreerd. De voertuigeigenaar regelt dit zelf met de RDW.

De kentekenplaten hoeven niet vervangen te worden en veranderen dus ook niet.

Procedure bij vermissing kentekenplaat en kentekenbewijs

Bij vermissing of diefstal van een of beide kentekenplaten en (een deel van) uw kentekenbewijs vraagt u een vervangend kentekenbewijs aan. Dit doet u op de site van de RDW. (klik hier voor de site van de RDW)

Na enige tijd ontvangt u een nieuw kentekenbewijs met hetzelfde kenteken waarop een duplicaatcode is geprint. Met dit kentekenbewijs mag u vervangende platen aanschaffen. 

Als u zowel uw kentekenplaten en uw kentekenbewijs mist, moet u aangifte doen bij de politie. 

In afwachting van de aanmaak van het vervangende kentekenbewijs, kunt u rijden met de tijdelijke witte kentekenplaten met een maandnummer. Voor het bestellen van deze tijdelijke witte kentekenplaten moet u wel het procesverbaal en legitimatie tonen. 

Kentekenplaten aanhangers en opleggers boven 750 kg

September 2002 

  • Alle aanhangers / caravans en opleggers boven de 750 kg die vanaf september 2002 voor het eerst de weg op gaan krijgen een kentekenbewijs met kentekenplaat.
  • Alle bestaande aanhangers / caravans en opleggers boven 750 kg hebben de tijd tot september 2003 om hun registratiebewijs om te wisselen op het postkantoor voor een kentekenbewijs en de bij ons bestelde kentekenplaat te monteren.
  • Tot september 2003 mogen deze rijden op de oude manier, d.w.z. op de aanhanger / caravan en oplegger word de kentekenplaat geschroefd met het kenteken corresponderend met het kenteken van de trekkende auto.

September 2003

  • Alle aanhangers / caravans en opleggers zijn verplicht vanaf deze datum te rijden met de kentekenplaat corresponderend met het kentekenbewijs.

De kentekens beginnen met een eigen letter.

W : aanhangers / caravans
O : Opleggers

Harry Banis BV; RDW erkend

Hulp nodig of meer informatie? Bel 035 - 69 111 46
Sitemap | Algemene Voorwaarden | Website door CM Specialist | Privacyverklaring